Natuurlijk Over Leven

Patrick Haak is zijn hele leven al sportief actief. Jarenlang heeft hij op hoog niveau gehandbald en ruim twintig jaar houdt hij zich bezig met martial art(s) en de laatste jaren ook met Shiatsu en Do-In.

Zijn sportieve kennis heeft Patrick altijd gedeeld door les te geven aan zowel kinderen, tieners als volwassenen. Als trainer en als persoon wordt Patrick als toegankelijk, invoelend en humoristisch ervaren.

Zijn aanpak is open, rechtvaardig en aanmoedigend. Hij voelt aan wanneer hij iemand de ruimte moet geven om zelf te ontdekken, ervaren en leren, maar ook wanneer hij iemand op een subtiele, speelse manier een boodschap mee kan geven.

De start van mijn spirituele reis

Mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling is begonnen toen ik in 1990 in aanraking kwam met ninjutsu en waar ik vandaag de dag nog steeds actief in ben.

De energetische oefeningen, werken met ki/chi, spraken mij erg aan. De Do-In wordt gebruikt als warming up in het ninjutsu. Ik wist toen nog niet dat het Do-In werd genoemd. Tussen door ook Aikido, jiujitsu, Taekwondo en kung fu gedaan.

De spirituele wereld nam mij mee aan haar hand, door in 1996 mij een Reiki cursus te laten doen. WOW dacht ik. Dit is mooi om jezelf en andere mensen te helpen.

Leren tijdens de reis

In 1997 heb ik een jaar lang de cursus E.S.P. Extra Sensory Perception gedaan. Mijn zintuigen werden nog meer geprikkeld. En daardoor in 1998 een cursus chakra healing gedaan. 1999 was het jaar van vervolg en verdieping Reiki niveau 2 en ook E.S.P. 2 afgerond.

In 2005 een cursus Seichem gedaan (hier werk je met elementen water, vuur en lucht om je zelf en andere mensen te genezen). Het vervolg kwam in 2007 dus Seichem 2. Het werken met gidsen en engelen is de hoofdlijn in deze cursus.

Alles was mooi en geweldig tot dat ik een kleine blessure kreeg aan mijn knie (kruisbanden gescheurd, knieschijf afgebroken en kraakbeen dat niet meer op zijn juiste plek zat…). Toen werd de sluier van naïviteit opgelicht. Er was dus werk aan de winkel. Dagelijks mediteren en energetische verhogende oefeningen doen.

Alles valt op zijn plaats

Eind 2007 ben ik toen begonnen bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu (www.shiatsudutch.com) na 4 jaar gelijk door gegaan met de Nederlandse School voor DO-IN opleiding.(www.do-in.nl) Ik wist nu dat dit is waar ik mee door wilde gaan. Alles viel op zijn plek. Ik was ook vader geworden dat jaar en dat gaf mij nog meer helderheid.

In 2012 heb ik een opleiding gedaan om met de Egyptische symboliek te werken, Cartouche genaamd. Weer een mooie energetische aanvulling op de behandelingen die ik mijzelf en de mensen kan geven.

Regelmatig ben ik gastdocent bij de Nederlandse School voor Do-In en Nederlandse school voor Klassieke Shiatsu.

Mijn natuur

De natuur heeft voor mij altijd een sterke aantrekkingskracht gehad (en nog steeds) Mijn kennis over eetbare/medicinale planten en bomen en hoe je moet overleven in de natuur heb ik opgedaan door veel verschillende weekendcursussen te volgen. En ook weer te versterken door er veel mee aan de slag te gaan. En dit alles is een geweldige aanvulling op elkaar.