Verbinding door Emoties

Hoe maken wij verbinding met de natuur en ons eigen natuur?

Vaak hebben mensen het gevoel niet in verbinding te staan met hun omgeving en met zichzelf?

Het gevoel geen controle of grip meer te hebben op het leven of de situatie waarin jij je op dat moment in bevindt. Het heerst chaos rondom jou heen. Dit moet af… en dit moet nog geregeld worden… en soms nog erger, dit had al geregeld moeten zijn. Een ander mooi voorbeeld is het huishouden.

Laat mij jou nu een geheim vertellen, en niet verder vertellen, hoor.

Als het een ding is waar God, of hoe je het ook wilt noemen, van houdt dan is het wel CHAOS….

CHAOS is de onzekere factor in ons leven; dé specerij in ons leven.

Chaos doet je leven. Alleen mensen zijn het als negatief gaan ervaren; zien het niet als een uitdaging. Bovendien nemen zij zichzelf niet in acht.

Kijk naar de natuur om je heen, in bijvoorbeeld het wandelpark, de vakantie in de bergen of de jungle. Wat zeg ik, zelfs op het balkon of in de tuin. Alles is chaotisch zoals het groeit. Maar het groeit. En in harmonie.

Elk grasspriet zaadje, elk plantje en elke boom heeft zijn plek gevonden. Zijn individuele rust. Als een zaadje van een boom, moest deze groeien, dwars door de chaos van andere zaden en planten heen.

Groeien, hoger, breder, links & rechts, meer en meer naar het plezier van het licht. Ook al wordt de toekomstige boom misschien belemmerd met groeien, door een medebewoner of -bewoonster.

De groei gaat door, dwars door alle elementen heen. Een sterke wind, te veel water of vuur. Maar als de wortels goed geworteld zijn, dan groeit de boom ondanks de pijn door. Als de boom niet meer kan groeien gaat deze dood. De boom heeft geen keuze, hij blijft groeien. Zo kan de boom op zijn manier weer teruggeven aan het leven.

Trek de vergelijking van de boom door naar onszelf. Pijn en plezier laat ook mensen bewegen. De pijn zorgt voor een andere groei dan die van plezier, maar we blijven bewegen en groeien. Pijn overkomt ons allemaal. De kunst is om door te gaan met groeien en bewegen. Blijf niet in de pijn hangen. Lijden is een keuze. Onze geest is een plek op zichzelf, het kan van de hemel de hel maken en van de hel de hemel.

Met andere woorden, hoe wij omgaan met pijn en plezier, bepaalt wat voor actie wij ondernemen. De boom groeit.

Emotie komt van beweging en zorgt voor beweging. Onze emotie bepaalt wat voor actie wij ondernemen. Doordat we te lang in een emotie blijven hangen, bewust en onbewust, krijgen we gewilde en ongewilde acties. Door te luisteren naar emoties, hiernaar te handelen op een andere manier dan dat wij (aan)geleerd hebben, kunnen we weer in verbinding komen met onze natuur en daardoor de natuur.

Emotie is de meest krachtige drijvende factor in je leven.

Wil je meer informatie over hoe jij controle krijgt over je Emotie? Klik hier